Reuse Exported ValueNodes/ro

From Synfig Studio :: Documentation
Jump to: navigation, search
Languages Language: 

English • español • français • română

Warning!

This page contains outdated information.

The release of Synfig Studio 0.64.0 introduced new terminology and this translated page needs to be updated according to original English text.

You can help updating this page - see instructions here. Thank you!

warning end


Introducere

Exportul si conversia valorii unui nod - ValueNode/ro sunt printre cele mai interesante caracteristici ale aplicatiei synfig. O combinatie a acestora permite utilizatorului sa organizeze animatii complexe prin modificarea catorva parametri. Vedeti lectia de urmarire a unui element Doc:Following_a_BLine.

Uneori e posibil sa doriti ca sa faceti aceeasi combinatie a valorilor exportate si a tipurilor convertite. Si este obositor sa repetati acelasi lucru de mai multe ori.

Exista o metoda de evitare a repetarii operatiei si de refolosire a valorilor exportate si convertite.

Inchipuiti-va ca va aflati in situatia in care aveti o combinatie reusita de conversie si doriti s ao folositi in alta animatie deja facuta. Va trebui sa faceti urmatoarele:

  1. In fisierul cu animatia care are conversia reusita:
    1. Exportati toate valorile pe care doriti sa le controlati. De exemplu daca parametrul 'a' este a=b+c, atunci va trebui sa exportati trei parametri: 'a', 'b' si 'c'. Paramentrul exportat 'a' va fi un parametru adaugat - Add si va fi calculat in functie de parametrii exportati 'b' si 'c'.
    2. Stergeti toate straturile (nu aveti nevoie de toate, ci doar conversia in cauza). Salvati fisierul cu alt nume ("master.sifz"). Acesta va fi fisierul principal.
  2. Apoi din File->Import selectati fisierul in care doriti sa folositi combinatia valorilor nodurilor exportate.
  3. De aici selectati stratul paste canvas importat, mergeti la parametrul stratului si exportati-l. Setati un nume pentru acesta. Salvati fisierul "master" si inchideti-l.
  4. Deschideti inca o data fisierul "master" si veti vedea fisierul cu animatia importata (deja un spatiu de lucru exportat) - are un triunghi de expandare care permite selectia straturilor din el.
  5. Selectati parametrul stratului din spatiul de lucru importat pe care il doriti si legati parametrul la valorile oricarui spatiu de lucru "master" exportat care sunt accessibile parametrilor straturilor-copil, folosind butonul din dreapta al mouse-ului.


Languages Language: 

English • español • français • română